Reality check... De feestdagen door zonder stress!

Deze periode moet niet stressvol voor u zijn.. Dit is namelijk een prachtige tijd van het jaar! Is uw vetpercentrage zo belangrijk voor u dat u leuke feestjes moet overslaan? Maakt u zich druk over het eten? Maakt u zich druk over een terugval? Haal even diep adem en blaas rustig uit... Is het al die stress nou echt nodig? Iets wat tot één van de mooiste momenten van het jaar behoort, mag niet zoveel stress met zich meebrengen!!

Tenzij je rond deze tijd van het jaar een wedstrijd hebt, heeft het geen enkele nut om op je tenen te lopen en te mokken. Als je liever met je familie en vrienden wilt genieten van de feestdagen, kies daar dan ook bewust voor en geniet er lekker van! Die aantal feestjes en etentjes gaan het verschil niet maken voor een jaar. Het verschil maak je door heel het jaar of jaren de juiste keuzes te maken. Je resultaat mag niet afhankelijk zijn van die aantal feestdagen.  

Deze periode van feestdagen hoeft ook echt geen grote smet op uw vakantieplezier te vormen. Tot 1 januari kunt u namelijk het overgrote deel van uw maaltijden nog steeds volgens schema bereiden en eten. Geniet nou gewoon van de feestdagen, eet lekker mee wanneer je gezellig met je familie en vrienden bent. En alle andere maaltijden buiten de feestjes om? Volg dan uw programma! 

De meeste mensen gaan er gewoon van uit dat vakantie een gewichtstoename met zich meebrengt. Dit hoeft echt niet zo te zijn. Eet gezonde maaltijden (wat dus in uw programma staat) wanneer het kan.En dat is vaker dan u denkt. Beperk de porties van feestmaaltijden of zeg gewoon wat kan mij het schelen! En daarmee bedoel ik niet dat je all out moet gaan, of dat je jezelf misselijk moet "vreten". Probeer hier balans in te vinden. Mocht je 4x per dag een eetmoment hebben, wat dus omgerekend 28 momenten zijn per week, kan je makkelijk 3 momenten afwijken van je huidige programma. Dan doe je het namelijk 90% van de tijd nog steeds goed. Ontspan en geniet dan ook van je keuze. Achteraf Spijt hebben is ook totaal overbodig… Het was namelijk een weloverwogen keuze, toch? 

Natuurlijk boeken de meesten van ons niet dezelfde progressie in deze maand, maar even serieus? Misschien moet u zich er niet zo druk om maken en er op een relaxte manier mee omgaan. Wees realistisch en maak het verschil in de overige 360 dagen. Kijk… heeft u totaal geen moeite om tijdens de feestdagen aan uw programma te voldoen, heb ik niks gezegd. Keep on doing what you’re doing… Maar voor de mensen die tegen de feestdagen opkijken, adem in, adem uit. Alles in het leven draait om balans. Zorg dat u die in deze mooie tijd van het jaar ook vindt. 

Met sportieve groet,

Dogan Tekin