De trainers

Dogan Tekin

Ik ben de trotse eigenaar en oprichter van Personal-Bodytuning. Voordat ik mijn onderneming begon, bedreef ik topsport (judo). Eigenlijk moet ik zeggen dat ik nog steeds topsport bedrijf, aangezien ondernemen er veel raakvlakken mee heeft.

Ik ben in het verleden zowel individueel als met de clubteams meerdere malen Nederlands kampioen judo geweest. Daarnaast draaide ik ook jarenlang mee met de beste van de wereld. Dit resulteerde ook in het behalen van diverse internationale medailles. Het winnen van de Super World Cup in eigen huis (Rotterdam 2008) was dan ook de kers op de taart. Tijdens mijn topsportcarrière is mijn interesse in training, voeding en coaching enorm gegroeid. Dankzij de combinatie van verschillende opleidingen (onder andere Haagse academie lichamelijke opvoeding, sportmarketing & management, Personal-& Medical training, Chivo) en ervaringen die ik heb opgedaan in mijn topsportperiode, heb ik een bepaalde visie en aanpak kunnen ontwikkelen om mensen naar een hoger plan te tillen.

In de periode als topsporter ben ik jarenlang resultaatgericht bezig geweest en tot op heden is dit in het begeleiden van mijn cliënten niet gewijzigd. Door regelmatig te meten en te evalueren kan ik mijn cliënten optimaal begeleiden. Mijn aanpak kunt u beschouwen als no-nonsense, evidence-based en experience-based. Een aanpak die zorgt voor de gewenste transformaties en prestatieverbeteringen. 

 I'm always ready for a challenge!

 

Ernst Moerkerken

 Op 5 jarige leeftijd ben ik met voetballen begonnen. Van de amateurs naar Feyenoord en weer terug naar de amateurs. Kruisband- en kraakbeenletsel in mijn knie en talloze bezoeken aan artsen en fysiotherapeuten hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat het plezier in voetbal naar de achtergrond verdween. Doordat ik vanaf mijn 14e jaar mijn beenspieren sterk moest houden om de blessurekansen te verkleinen kwam ik in aanraking met fitnesscentra. Mijn passie voor kracht- en conditietraining was geboren.

Toen ik 16 was ben ik gaan boksen (met Dogan).  Op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin ik mijn energie kwijt kon, nu de voetbal was weggevallen. Eerst alleen trainen maar het competitie element begon steeds meer te kriebelen. Ik ging naar een thaiboksgala waarbij ook beentechnieken zijn toegestaan en was verkocht. Van mijn 18e tot nu vind ik een enorme drive in deze sport. Conditie, kracht, spanning, denkwerk, echt alles zit erin. Inmiddels ruim 20 partijen verder en de A klasse bereikt. Professionele wedstrijden en de hoogst haalbare klasse in het thaiboksen. Om dit te bereiken moet je er veel tijd en energie insteken en dit is niet zonder slag of stoot gegaan. Bloed, zweet, tranen en de nodige blessures. Dit heeft me wel gevormd door de jaren heen. Vooral door verliespartijen en blessures leer je met tegenslagen omgaan en je doelstellingen en grenzen constant weer aan te scherpen. Mijn hoogtepunt heeft op 8 december 2012 plaatsgevonden. Voor de Nederlandse titel thaiboksen tot 70 kg. Deze partij werd helaas gestopt door een gebroken neus in ronde 3.

Door de vele revalidatietrainingen die ik heb moeten doen kreeg ik steeds meer interesse voor het medische gedeelte binnen sport. De waardering voor goede artsen, fysiotherapeuten en trainers werkte aanstekelijk om ook gedeeltelijk de medische kant op te gaan. Ik haal mijn voldoening vooral uit het bewerkstelligen van persoonlijke doelen van iemand. Daarom ben ik 3 jaar na de Haagse academie voor lichamelijke opvoeding een opleiding tot vitaliteitscoach en medisch personal trainer gaan volgen bij Chivo opleidingen. Hier heb ik geleerd om vanuit een wetenschappelijke achtergrond mensen te begeleiden op het gebied van vitaliteit, gezondheid en training. Naast personal trainer werk ik als sportdocent in het MBO en verzorg de thaibokslessen bij sportschool clubfit aan jeugd, recreanten en wedstrijdvechters.

Kortom, een druk leven wat helemaal in het teken staat van sport. Sport is de rode draad in mijn leven en mijn grote passie. Mijn kennis en enthousiasme kunnen jou op weg helpen naar het behalen van je doelen en het veranderen van je levensstijl!

 

Gideon Steeds

Vanaf zeer jonge leeftijd ben ik altijd actief geweest in diverse sporten. Sporten is voor mij het ultieme middel om jezelf lichamelijk en geestelijk uit te dagen. Sporten, mits verantwoord, draagt bij aan een beter leven, ongeacht leeftijd, niveau of ambitie.

Mijn sportbeleving is in de loop der jaren verworden van uitlaatklep naast werk of studie, tot het wetenschappelijk onderbouwd verbeteren van het lichaam, zowel prestatief als esthetisch.
Die verandering werd bevorderd door de benodigde revalidatie na diverse medische ingrepen. Dat heeft bijgedragen aan de vorming van mijn ideeën over het belang van een goede fysiek. Daarmee is voeding onlosmakelijk verbonden. Al sinds mijn jeugd ben ik erg bewust bezig met de implicaties van bepaalde voeding voor het lichaam. Ik ben van mening dat mensen daar over het algemeen te weinig over weten en dat ook de informatievoorziening hierin tekort schiet.

Doordat voor mijzelf sport en voeding steeds belangrijker zijn gaan worden, ben ik gaandeweg mensen gaan zoeken met dezelfde overtuiging. Zo kwam ik in 2012 bij PBT terecht. De aanpak van Dogan sloot naadloos aan bij mijn eigen wensen en opvattingen. Na enkele jaren zelf ervaren te hebben tot welke resultaten die aanpak kan leiden, maakte ik dankbaar gebruik van de uitnodiging om zelf ook trainingen te gaan verzorgen.

Ik werk graag met mensen die, om uiteenlopende redenen, gemotiveerd zijn om hun lichaam of fysieke prestaties naar een optimum te brengen. Mensen die een doelstelling voor ogen hebben en daar, met behulp van een toegewijde trainer, stap voor stap naartoe werken. Hard werken en toewijding is een vereiste, het resultaat uiteindelijk de beloning!