Recepten

"Paleo" lasagne

Verwarm de oven op 160 graden

Snijd de aubergine in dunne lange plakken. Snijd vervolgens de rest van de groenten in kleine blokjes.

Havermout pannenkoek

Maal de havermout fijn in een blender. Doe hier kaneel (en/of optioneel vanillepoeder), theelepel bicarbonaat(bakingsoda) bij en roer al deze ingrediënten goed door elkaar. Voeg hier een ei, magere kwark en water aan toe.

Visgerecht met spruitjes

Kook de rijst volgens de verpakking. Maak de spruitjes schoon en stoom/kook deze 15 minuten. Smeer een dun laagje groene pesto over de vis, voeg peper en zout naar smaak toe. Stoom de vis 10 minuten. Snij de rode ui en wok deze in olijfolie. Voeg de gestoomde spruitjes toe en wok dit op hoog vuu

Kalkoenfilet met rijst en Japanse wokgroenten

Kook de rijst volgens de verpakking. Bak de kalkoenreepjes op een middel/laag vuurtje in olijfolie gaar. Draai de reepjes ook regelmatig om. Bak de Japanse wokgroenten in olijfolie voor ongeveer 3-4 minuten op hoog vuur.

Tonijnsalade

Kook of stoom de krieltjes (ongeveer 10 min.) en ook de eieren (naar wens). Snij ondertussen de komkommer en rode ui in kleine stukjes en doe er een snufje zout en peper bij (optioneel).

Gevulde paprika

Verwarm de oven voor op 170 graden (grill). Hol de 10 paprika's uit en smeer de buitenkant in met olijfolie. Doe de paprika's 15 minuten in de oven en kook de rijst (volgens verpakking). Vervolgens gaan we de vulling maken. Snij alle groente in fijne stukjes.

Havermoutpap

Giet 350 ml. water in een kleine kookpan en zet het op een hoog vuurtje. Zodra het water begint te koken, zet je de pan op een laag vuurtje en voeg je de havermout hieraan toe.