Gevulde paprika

Ingredienten 

10 groene paprika's

2 rode paprika's

5 tomaten

1 ui

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 blik tomatenpuree

100 gram gekookte rijst

500 gram magere rundergehakt (fijngemalen)

2 eetlepels sambal (optioneel)

zout en peper (optioneel)

Verwarm de oven voor op 170 graden (grill). Hol de 10 paprika's uit en smeer de buitenkant in met olijfolie. Doe de paprika's 15 minuten in de oven en kook de rijst (volgens verpakking). Vervolgens gaan we de vulling maken. Snij alle groente in fijne stukjes. Rul de gehakt in een grote bakpan en voeg de gesneden uien hieraan toe. Bak dit 2 minuten mee. Voeg vervolgens de fijn gesneden paprika's, tomaten hier ook aan toe en bak dit 3 minuten mee (giet de rijst ondertussen af). Voeg de sambal, tomatenpuree en de geperste knoflook hieraan toe. Roer als laatste de rijst er ook doorheen en laat het geheel nog 5 minuten op een laag vuurtje sudderen. Haal de paprika's uit de oven en vul deze met de gemaakte vulling.

Eet smakelijk!