"Paleo" lasagne

Ingredienten 

Dit gerecht is voor 2-3 personen.

400 gram mager rundergehakt

2 aubergines

1 courgette

1 ui

4 tomaten

2 paprika’s

1 klein blikje tomaten puree (70gram)

1 of 2 teentjes knoflook

Peper,zout en italiaanse kruiden

1 eetlepel olijfolie

In totaal 1350 calorieën, waarvan 61 gram vet, 116 gram koolhydraat, 98 gram eiwit. 

Verwarm de oven op 160 graden

Snijd de aubergine in dunne lange plakken. Snijd vervolgens de rest van de groenten in kleine blokjes.

Rul de gehakt in de pan, voeg vervolgens de ui, paprika’s en courgette toe. Bak dit 4 minuten op hoog vuur. Voeg als laatste de tomaten, tomatenpuree en het teentje knoflook toe. Laat het sudderen op een laag vuur voor 10 minuten. Voeg peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak toe.

Verdeel het mengsel in de ovenschaal en bouw het op als een echte lasagne. In plaats van lasagnebladen gebruik je de aubergine bladen. Maak 3 lagen. Bestrijk de bovenkant met een scheutje olijfolie en wat Italiaanse kruiden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats de ovenschaal in de oven. Laat het gerecht 45 minuten stoven. 

Mocht je paleo-minded zijn, of glutenvrij willen eten, is dit een heerlijk recept om te proberen. Eet smakelijk!

Like & Share, als dit je lekker lijkt!